Întrebări și răspunsuri

Când vine vorba de alegerea fotografului de nuntă , îmi vine în minte o mulțime de întrebari, cele mai multe fiind despre ce cuprinde oferta foto. Sunt întrebări importante și e bine să știți de la primul contact ceea ce poate face fotograful pentru nunta pe care o organizați.
Am pregătit pentru voi un set cu cele mai uzuale întrebări ale viitorilor miri, precum și câteva întrebări la care cred că ar trebui să le cunoasteți răspunsurile. Dacă aveți o întrebare și nu o regăsiți mai jos, folosiți rubrica de contact și voi reveni cât de curând cu răspunsurile necesare.

De cât timp fotografiați nunți?

Pasiunea pentru fotografie începe cu mai mulți ani înainte dar nunți fotografiez din 2009. Doi ani am fost ucenic/asistent apoi din 2011 fotografiez nunți pe cont propriu. S-au adunat de atunci peste 150 de povești la care am participat ca fotograf.

De unde sunteți? Vă deplasați și în alte orașe?

Locuiesc în Galați, dar mă deplasez cu drag oriunde pentru a suprinde poveștile voastre.

Câte fotografii primim după nuntă?

Minimul de fotografii pentru o nuntă este 800, dar la 99% din nunți am predat peste 1000.

Prelucrați toate fotografiile?

Toate fotografiile pe care le predau sunt editate și în forma finală la rezoluție mare de print.

În cât timp primim fotografiile?

Termenul de livrare a fotografiilor în format digital este între 15 și 30 de zile. De multe ori mirii primesc fotografiile în primile 2 săptămâni după eveniment. Dacă vă întrebați de ce așa repede când majoritatea au termene și de 3 luni, răspunsul e unul simplu. Fotografierea nunților este singura mea ocupație și fotografiez un număr limitat de evenimente. Fotografiez maxim 22-25 de evenimente pe an.

Fotografiile primite sunt cu logo?

Fotografiile primite de clienții mei sunt fără logo și le pot publica fără logo însa dacă furnizorii de servicii de la evenimentul respectiv doresc imagini pentru publicitate trebuie să mă contacteze.

Putem primi și fotografiile brute?

Nu. Sunt fotograf profesionist și predau fotografiile finale, editate și atent selectate să îndeplinescă standardul de calitate atât ca tehnică cât și din punct de vedere al calității de amintire.

Oferiți și servicii video?

Am o echipa video dar colaborez și cu videografi în care am mare încredere. Pe lângă servicii video beneficiați de tot suportul meu pentru organizarea evenimentului. Vă pot da lista de furnizori recomandați, sfaturi și idei pentru organizarea zilei nunții.

Care este diferența dintre un asistent și al doilea fotograf?

Asistentul este prezent la nuntă pentru a mă ajuta cu partea logistica la care aș pierde uneori timp prețios. Mă ajută la sesiunile de pregătiri, la ședința foto, la instalarea luminilor în biserică.
Al doilea fotograf prezent la nuntă este capabil să fotografieze nunta la același nivel cu mine. Este solicitat de obicei când mirii sunt din orașe diferite iar programul presupune desfășurarea acțiunii simultan în două locuri.

Cât timp sunteți prezent la nunta noastră?

Sunt prezent alături de voi începând cu pregătirile și până la tăierea tortului și aruncarea buchetului, după caz, dar nu mai tarziu de ora 4:30-5:00. Însă dacă dimineața se lasă cu baie în piscină sau concert rock nu scăpați de mine.

Cum pot rezerva data nunții?

Cu un telefon sau mail stabilim o întâlnire unde vom discuta toate aspectele necesare și semnăm un contract.

Sper că aceste întrebări și răspunsuri să vă facă să înțelegeți modul meu de lucru.

Dacă aveți întrebări suplimentare, nu ezitați să mă contactați.